Ισοτιμία Ευρώ με Bitcoin (BTC)

1 BTC = 25921 €
= $ 27784
1 € =
0,00003858 BTC


Τελευταία ενημέρωση: 2023/03/21 03:00
Φόρτωση...
Χρονικό διάστημα:

1 χρόνου Από το 2016

Διαβάστε παρακάτω πληροφορίες για το Bitcoin

Τι είναι το Bitcoin (μπίτκοϊν)

Το bitcoin (μπίτκοϊν) είναι ένα ψηφιακό νόμισμα που κυβερνάτε από μαθηματικό, κρυπτογραφικό αλγόριθμο. Κάθε bitcoin αντιστοιχεί σε ένα μοναδικό νούμερο που μπορεί να μεταφερθεί ηλεκτρονικά απο πρόσωπο σεπρόσωπο χωρίς την παρέμβαση τράπεζας ή άλλου μεσολαβητή. Οι συναλλαγές bitcoin γράφονται ανώνυμα σε μίαπαγκόσμια λίστα συναλλαγών που μοιράζεται από όλους του χρήστες bitcoin. Η λίστα συναλλαγών ονομάζεται blockchain και κάνει αδύνατη τις απάτες, π.χ., πώληση ενός bitcoin σε πάνω από ένα χρήστη.

Κάθε χρήστης bitcoin έχει ένα ψηφιακό πορτοφόλι (ηλεκτρονική διεύθυνση) απο το οποίο μπορεί να λαμβάνει και να στέλνει bitcoin σε άλλους χρήστες.

Η ασφάλεια του bitcoin και των άλλων κρυπτο-νομισμάτων εγγυάται από τους κρυπτογραφικούς αλγόριθμους στουςοποίους βασίζονται. Κάθε κρυπτονόμισμα βασίζεται σε διαφορετικό αλγόριθμο, όμως τα περισσότερα χρησιμοποιούναλγόριθμους παρόμοιους με το αλγόριθμο RSA.

Πότε και πώς δημιουργήθηκε το Bitcoin

Το bitcoin εμφανίστηκε αρχικά ώς ερευνητική εργασία που δημοσίευσε ο Σατόσι Νακαμότο το 2008. Το 2009 ο Νακαμότο δημοσίευσε το λογισμικό που λειτουργεί το bitcoin. Το 2010, ο Σατόσι Νακαμότο, που παρέμενε πρόσωποάγνωστο ως τότε, παρέδωσε τις ιστοσελίδες και το λογισμικό του bitcoin σε συνεργάτες του και εξαφανίστηκε.

Υπάρχουν φήμες ότι ο Νακαμότο έχει περίπου 1 εκατ. bitcoin στην κατοχή του, αξίας έως και $1 δισεκατομμύριο.

Οι φήμες για την ταυτότητα του Νακαμότο συνεχίζουν να εμφανίζονται όμως μέχρι στιγμής δεν γνωρίζεται αν υπήρχε ποτέ ο Νακαμότο ή αν ήταν ψευδώνημο προσώπου ή οργάνωσης.

Ιστορική αξία Bitcoin

Το bitcoin ξεκίνησε έχοντας σχεδόν μηδέν αξία. Το 2013 η αξία ενός bitcoin σκαρφάλωσε από 10€ μέχρι τα 1.000€. Μέσα στο 2014 η αξία ενός bitcoin υποχώρησε στα 260€. Το 2017 η αξία ενός bitcoin έφτασε τα 16.500€.

Η τρελή πορεία της αξίας του bitcoin δημιούργησε πολλούς εκατομμυριούχος που μάζεψαν 1.000 bitcoin όταν δεν είχε αξία (π.χ., το 2012) και τα πούλησαν όταν ένα bitcoin αντιστοιχούσε σε 1.000€ το 2013.

Πώς αγοράζουμε / πουλάμε Bitcoin

Η αγορά και πώληση bitcoin γίνεται συνήθως μέσω ιστοσελίδων που παρέχουν ψηφιακό πορτοφόλι στους χρήστες τους, π.χ., το Coinbase.com.

Με ηλεκτρονική μεταφορά χρημάτων στο Coinbase μέσω τραπεζικού λογαριασμού ή με χρήση πιστωτικής κάρτας, οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν Bitcoin ή Ethereum. Τα ψηφιακά χρήματα παραμένουν στο ψηφιακό πορτοφόλι των χρηστών στο Coinbase και μπορούν να μεταφερθούν ψηφιακά σε άλλα ψηφιακά πορτοφόλια σε άλλες πλατφόρμες ή σε άλλου χρήστες (π.χ., για πληρωμές). Η πώληση των ψηφιακών χρημάτων γίνεται με τον ίδιο τρόπο, π.χ., ανταλλαγή των ψηφιακών χρημάτων για επίσημα χρήματα (όπως τα Δολλάρια ΗΠΑ) που μετά μπορούν να μεταφερθούν σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Κάνε κλικ εδώ για να δεις την προσφορά του Coinbase.com για χρήστες του Συνάλλαγμα.gr.