Μετατροπέας νομισμάτων

Από


...σε Οδηγίες χρήσης

Επιλέξτε τα νομίσματα από τα μενού και εισάγετε το επιθυμητό ποσό. Οι ισοτιμίες που χρησιμοποιούνται στον μετατροπέα νομισμάτων ανανεώνονται συχνά και με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια. Παρόλα αυτά προτού κάνετε κάποια συναλλαγή επικοινωνήστε με την τράπεζα σας για διασταύρωση πληροφοριών. Χρησιμοποιήστε τον μετατροπέα νομισμάτων εφόσον συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.

< Κεντρικός πίνακας ιστομιών συναλλάγματος

Πώς μπορούμε να ελέγχουμε τις προμήθειες όταν αλλάζουμε χρήματα σε συνάλλαγμα;

Κάθε φορά που ταξιδεύουμε εκτός της Ευρωζώνης αλλάζουμε τα χρήματά μας από Ευρώ σε οποιοδήποτε άλλο νόμισμα χρειαστεί. Σε αυτή τη διαδικασία πάντα χάνουμε χρήματα. Δηλαδή όποιος αγοράζει τα Ευρώ μας κρατάει λίγα (προμήθεια) και μας δίνει λιγότερη αξία σε συνάλλαγμα. Πώς μπορούμε να ελέγχουμε τις προμήθειες που μας χρεώνουν σε αυτές τις συναλλαγές; Η διαδικασία είναι απλή.

Πρώτα πρέπει να γνωρίζουμε την ισοτιμία στην παγκόσμια αγορά νομισμάτων, που μπορείτε να την δείτε δωρεάν και πάντα στο Συνάλλαγμα.gr. Για παράδειγμα ας υποθέσουμε ότι θέλουμε να ανταλλάξουμε Ευρώ για δολάρια ΗΠΑ και η ισοτιμία στη παγκόσμια αγορά είναι 1,41 Δολάρια ανά Ευρώ.

Παλαιότερα, η μετατροπή των χρημάτων μας θα γινόταν με την ισοτιμία αγοράς και θα μας χρέωναν προμήθεια για τη συναλλαγή, π.χ., 5€. Πρόσφατα οι εταιρείες που αλλάζουν χρήματα διαφημίζουν ότι δεν χρεώνουν προμήθειες αλλά η πραγματικότητα είναι χρεώνουν ακόμη μεγαλύτερες προμήθειες μέσω των ισοτιμιών που δέχονται να αλλάξουν χρήματα. Αυτό γίνεται με τη μετατροπή των χρημάτων μας με ισοτιμίες διαφορετικές από την ισοτιμία αγοράς, π.χ., αντί να αλλάξουν 1 Ευρώ σε δολάριο ΗΠΑ για 1,41 Δολάρια ανά Ευρώ θα δεχόντουσαν να το αλλάξουν για 1,31 Δολάρια ανά Ευρώ κρατώντας τη διαφορά σαν κρυφή προμήθεια.

Είναι τυπικό τα γραφεία συναλλάγματος να κρατάνε από 3% έως 5% των χρημάτων μας για προμήθεια. Αφού βρούμε την ισοτιμία υπολογίζουμε τις τιμές +/- 5% της ισοτιμίας. Δηλαδή για το παράδειγμα 1,41 + 5% = 1,48 και 1,41 - 5% = 1,34.

Αυτές τις τιμές τις κρατάμε για ένδειξη της μέγιστης προμήθειας στη συναλλαγή μας και προσπαθούμε να πέσουμε εντός των ορίων τους στις διαπραγματεύσεις μας. Όσο πιο κοντά φθάσουμε στη τιμή της παγκόσμιας αγοράς τόσο μικρότερη προμήθεια θα έχει για κέρδος το γραφείο συναλλάγματος.

Στο παράδειγμά μας, η τιμή αγοράς είναι 1,41 Δολάρια ανά Ευρώ και με 5% προμήθεια/κέρδος η ισοτιμία είναι 1,34 Δολάρια ανά Ευρώ. Με αυτές τις συνθήκες, σε καμία περίπτωση δεν θα δεχόμασταν να ανταλλάξουμε Ευρώ για λιγότερο από 1,34 Δολάρια ανά Ευρώ.